Berättelser om resor

Har ett skolprojekt i retorik där vårt uppdrag är att inför klassen berätta om de resor vi gjort i livet. Det är en väldigt fri uppgift och det här med resor har ingen bestämd definition, förutom att det ska behandla en eller annan resa som fått oss från punkt a till punkt b, mentalt eller fysiskt. Jag har funderat länge på vilka resor som jag vill ta upp och berätta om, vilket är en svår avvägning.

Höstterminen har precis börjat och jag känner inte hälften av mina klasskamrater så frågan handlar om hur personlig man kan tänkas vara. Resor och minnen finns det många av men jag har svårt att komma på en passande. Funderat på att prata om inre resor, som första gången jag mediterade. Men samtidigt finns det verkliga resor som jag tagit, exempelvis när jag flyttade till London efter gymnasiet och där tvingades ta ansvar för mig själv för första gången i livet. Resor är egentligen allt man är med om, så det finns ett antal att fundera över. Jag kan tänka mig att många kommer att dela med sig av häpnadsväckande resor. Jag vet att många som är äldre har varit på jorden-runt resor och där fått uppleva fantastiska kulturkrockar, so med största säkerhet kommer att bli fantastiska historier. Så nu gäller det helt enkelt att hitta ett koncept och utveckla berättelsen efter en röd tråd. Känns både spännande och lite nervöst att stå inför en fullsatt sal och berätta om viktiga resor i ens liv, men jag tror att det kommer att vara riktigt utvecklande.